Diggbar oppskrift
Hei alle sammen!
I dag må jeg dele en herlig oppskrift med dere. Dette bare MÅ prøves.
Gahkko- Samisk brød som stekes i tørr panne, takke eller på bålet.
Noah og jeg har koset oss med baking i kveld, og til kveldsmat ble det nystekt gahkko med brunost oog jorbærsyltetøy:)
Oppskriften fant jeg i boken "Jeg vil bygge mitt land" som du kan få kjøpt her.
Det er mat og helse læreren på skolen som jeg har vært i praksis på som har skrevet boken. Den inneholder oppskrifter på hverdagsmat fra 16 forskjellige kulturer. En kokebok jeg vil anbefalle på det varmeste. I dag hadde jeg forresten min første mat og helse undervisning. Utrolig artig. Vet ikke om jeg orker å vente to år til før jeg er ferdig utdannet.
*Sukk*
Her kommer oppskriften om du vil:
Gahkko
-Ca 20 stk-
7 dl melk
1 pk gjær
1 dl olje
3 ss sirup
3 dl rugmel
1 kg hvetemel
Fremgangsmåte: Ta først det våte inkludert gjær, så det tørre.
Sett deigen til heving i ca en time. Dekk bollen med plastfolie.
Elt deigen godt og del deigen opp i ca 20 like store emner. Trill hvert emne til en bolle, trykk den flat til en kake. Legg den på litt mel, prikk den med gaffel, la de heve i ca 30 minutter. Dekk til med håndkle.
Stek brødene på middels varm takke eller i tørr stekepanne. Brødene skal være lysebrune på begge sider.
Serveres med brunost eller syltetøy. Brødene er også gode ved siden av middagsretter. Velbekomme! Jeg lover det vil smake:)
Ha en fortsatt fin kveld!
Klem fra
Lotta
Labels: Oppskrifter
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home